Logo
24
05.2018

Weź dłużniku RODO i walnij nim windykatorowi między oczy




Od 25 maja 2018 weszła w życie dyrektywa Unii Europejskiej zwana RODO, którą Anuluj-Dlug.pl proponuje wykorzystać w walce z windykatorami, chwilówkami, giełdami długów i wszelkiej innej maści oszustami finansowymi, oszustami kradnącymi dane osobowe oraz natrętami niszczącymi nasze życie prywatne przez telefon, listownie, mailami czy poprzez nachodzenie w domu. Mamy nadzieję, że uniemożliwi takie działania jak opowiedziane przez Tomka Parola w programie poniżej:

 

 

RODO przewiduje wielkie, nawet milionowe kary dla tych, którzy pozyskują i wykorzystują nasze dane osobowe wbrew naszej woli.

RODO daje prawo do zapomnienia, także w Internecie, czyli obowiązek wykreślenia naszych danych z posiadanej przez obcy podmiot bazy na każde nasze żądanie.

RODO jest o wiele bardziej rygorystyczne niż jakiekolwiek do tej pory prawo chroniące prywatność, dlatego proponujemy wszystkim czytelnikom stygmatyzowanym jako "DŁUŻNICY" aby przetestowali siłę tych przepisów na windykatorach i innych natrętach oraz na bazach w których istnieć nie chcecie.

Wystarczy pobrać za darmo poniższy dokument lub go skopiować, wypełnić, podpisać i wysłać poleconym do natretnej firmy windykacyjnej, rejestru długów, firmy chwilówkowej, banku lub każdego innego podmiotu, który utrudnia Ci życie oraz powiadomić o tym Anuluj-Dlug.pl na podany w dokumencie mail. Nasi prawnicy chętnie zajmą się potem obserwacją zachowań zdyscyplinowanych w ten sposób natrętów i sprawdzą, czy na gruncie nowego prawa nie pojawią się okoliczności uzasadniające wystąpienia o wielkie odszkodowania i o ukaranie przez GIODO.

__________________________________________________________________________________________

                                                                                                         Miejscowość, dnia ……………… 2018 roku

Imię i Nazwisko…………..

PESEL……………………

Wszelką korespondencję zwrotną
proszę kierować na adres e -mail: rodo@anuluj-dlug.pl

 

 

                                                                          DANE FIRMY WINDYKACYJNEJ/ BIK, KRD itd

                                                                         ADRES………………….....................................................

                                                                                   ……………………………............................................

 

 

WEZWANIE
DO ZAPRZESTANIA NARUSZEŃ

 

            Działając w imieniu i na rzecz własną, wzywam do niezwłocznego usunięcia z prowadzonych przez Państwo baz i rejestrów wszelkich informacji dotyczących moich danych osobowych, bowiem ich dalsze gromadzenie stanowi naruszenie obowiązujących przepisów prawa, zarówno w zakresie przepisów Kodeksu Cywilnego jak i Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

 

Zgodnie z dyspozycją art. 23  i  24 kodeksu cywilnego, dobra osobiste, w tym  dobre imię podlegają ścisłej ochronie. Państwa działalność stanowi rażące naruszenie obowiązujących przepisów prawa i wywołuje po mojej stronie ujemne skutki prawne.. Co więcej w związku z treścią art. 17 rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 roku bez uzyskania ode mnie wyraźnej zgody jesteście Państwo zobligowani do usunięcia wszelkich dotyczących mnie danych zamieszczonych w Internecie, a przez to zrealizowanie zawarowanego mi tzw. prawa do zapomnienia.

 

Wzywam również do przekazania pełnej informacji na temat moich danych osobowych, które były przetwarzane wraz z podaniem źródła i daty ich pozyskania, oraz informacji jakim podmiotom i instytucją zostały one udostępnione.

 

Wykonanie powyższego wezwania musi nastąpić w nieprzekraczalnym terminie do dnia…………………………….., w przeciwnym razie będę zmuszony/a skierować sprawę na drogę postępowania sądowego, celem uzyskania stosownego odszkodowania oraz powiadomię odpowiednie organy kontrolne, co wiązać się będzie z obowiązkiem zapłaty na ich rzecz kar pieniężnych, zgodnie z dyspozycją ww. rozporządzenia. Dodatkowo o zaistniałych naruszeniach poinformowane zostaną organizacje społeczne zajmujące się ochroną praw konsumentów.

 

Informację o wykonaniu wezwania, o moich danych osobowych w jakich posiadaniu państwo jesteście i jakie przetwarzaliście do dzisiaj, o źródle pozyskania moich danych osobowych oraz raport z jakim dniem zostały one wykreślone proszę przekazać na adres mailowy Rodo@anuluj-dlug.pl do moich prawników.

 

 

                                                                                                                                    ___________________________

                podpis

 

___________________________________________________________________________________________

 

ten dokument do pobrania jest tutaj (kliknij między palcami)

Wezwanie do windykatora o zaprzestanie naruszeń RODO

 

Oczywiście zamiast naszego maila możecie wrzucic dowolny jakim zarządzacie, natomiast jeśli wskażesz nas jako adresata odpowiedzi powiadom nas o tym koniecznie mailem podając datę wysyłki wezwania. Wtedy ustalimy tajny plan działania przeciwko każdemu z natrętów i każdej z firm, która dokonuje naruszeń. Rzecz jasna skontaktujemy się z Tobą natychmiast po zawiadomieniu i natychmiast po nadesłaniu odpowiedzi przez wezwanego.

To oczywiście eksperyment bo nikt jeszcze nie wie jak RODO będzie działało, ale warto spróbować skorzystać ze swego prawa do zapomnienia. 

Pozwy za nękanie i naruszenia dóbr osobistych można nam zlecić na warunkach https://anuluj-dlug.pl/advice/step_1 

Zespół Anuluj-Dlug.pl

Ps. Jeśli jesteś zainteresowany wspólnym z nami biznesem polegającym na ataku nie chowaniu się i bezwzględnym ściganiu windykatorów o pieniądze zajrzyj TU: http://anuluj-natreta.pl/

albo TU:

https://anuluj-dlug.pl/post/biznes-dla-kazdego-zostan-skautem-resubhastacji-i-zarabiaj-duze-pieniadze-pomagajac-ludziom-odzyskiwac-pieniadze-zabrane-przez-firmy-windykacyjne